15 oktober 2023 — Bram Houwen

Het concept

Sinds onze lancering slechts 3 weken geleden, lijkt dit een goed moment om uit te leggen waar ons overhemdenmerk voor staat en wat we willen bereiken. Gedurende de afgelopen 1,5 jaar, toen onze webshop niet actief was, hebben we de tijd gehad om te reflecteren over hoe we als merk kunnen bijdragen aan de modewereld en het leven van mannen gemakkelijker kunnen maken. Voor degenen die ons nog niet kennen, hier is een korte introductie:

Journey Shirt is opgericht in december 2019 met het idee om strijkvrije overhemden te ontwerpen. In eerste instantie richtten we ons op mannen die veel reisden voor hun werk en tijdens hun zakenreizen een kreukvrij overhemd nodig hadden. We ontdekten dat een strijkvrij reisoverhemd ideaal zou zijn, aangezien overhemden vaak gekreukt uit koffers tevoorschijn kwamen, en strijkmogelijkheden tijdens een zakenreis meestal beperkt waren. Dit was de aanleiding voor de oprichting van Journey Shirt.

Kort daarna zijn we ook gestart met een overhemdenservice in hotels. Gasten die in het desbetreffende hotel verbleven, konden hier overhemden aanschaffen. Dit bleek namelijk vaak nodig, aangezien gasten hun verblijf soms moesten verlengen of geen geschikt overhemd meer in hun bagage hadden. De service bleek handig, aangezien er veel vraag naar was, en de eerste overhemden werden met succes in de hotels verkocht. Hieronder vindt je een voorbeeld van onze overhemdenservice.

Een nieuwe richting

Na twee jaar besloten we onze collectie uit te breiden en te verbeteren. We maakten gebruik van verschillende strijkvrije innovaties en ondergingen een complete transformatie van onze huisstijl. Hierdoor werden we niet alleen een keuze voor de zakenman op reis, maar ook voor mannen die in hun vrije tijd andere prioriteiten hebben en kleding willen dragen die gemakkelijk te onderhouden is. Dit betekende dat we niet alleen de slanke pasvorm (slim fit) moesten aanbieden, maar ook een ruimere pasvorm (regular fit), zodat we voorzien in de behoeften van elke man die een overhemd wil zonder gedoe met strijken. Momenteel bieden we twee pasvormen aan: slim fit en regular fit.

We breidden ook onze kleurencollectie uit met toevoeging van de groene en grijze kleuren. Dit bleek een waardevolle aanvulling, al zeggen we het zelf.😊

Onze overhemden zelf hebben een aanzienlijke upgrade gekregen, met het gebruik van luxe stoffen uit Portugal. Daarnaast worden al onze overhemden afgewerkt met een speciale strijkvrije coating, waardoor ze langer mooi blijven. Tot slot zijn we een samenwerking aangegaan met een atelier in Roemenië, gespecialiseerd in overhemden, wat precies was waar we naar zochten. Omdat onze focus ook uitsluitend op overhemden ligt, vonden we het belangrijk om samen te werken met een atelier dat dezelfde focus deelt.

Hieronder vind je een korte video met de specificaties van ons overhemd. Als je vragen hebt of advies nodig hebt, staan we natuurlijk altijd voor je klaar. Je kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina of ons een e-mail sturen naar support@journeyshirt.com.