Ma-vrij voor 16:00 besteld, dezelfde dag gratis verzonden

3 tips om tijdens quarantaine je routine te behouden

Martje Boselie on 14/04/2020


3 tips om tijdens quarantaine je routine te behouden

Op dit moment werken we (bijna) allemaal thuis. De kinderen hoeven niet naar school, evenementen zijn geschrapt en je eettafel is je werkplek geworden. Toch is het juist in tijden van quarantaine enorm belangrijk om je normale routine te behouden. In dit artikel delen wij 3 tips met je, hoe jij dit het best kan doen. Lees snel verder. 


Draag normale kleding 

Hoe verleidelijk het ook is om in je joggingbroek de laptop op te starten, doe het niet! Door normale kleding te dragen, ben je automatisch productiever. Hou zoveel mogelijk je normale ochtendroutine aan op een werkdag. Met onze overhemden  is normale kleding dragen geen probleem. Onze overhemden worden gemaakt van 100% Italiaans jersey katoen, waardoor het optimaal draagcomfort en bewegingsvrijheid biedt. Stijlvol, maar toch comfortabel. Ideaal voor een thuiswerkdag! 


Maak een planning 

Op een normale werkdag heb je verschillende taken, koffiepauzes en meetings. Probeer op een thuiswerkdag ook zoveel mogelijk een planning aan te houden, voor een productieve werkdag. Maak iedere ochtend een planning voor je taken. Vergeet ook niet om pauzes te nemen en tussendoor even een stukje te wandelen voor een frisse neus. Mis je het contact met collega’s? Plan dan een koffiemoment in via een video call. Zo hou je zoveel mogelijk het normale werkritme aan, wat voor beide partijen erg fijn is. 


Creëer een fijne werkplek 

Om zoveel mogelijk je normale routine te behouden, is het ook verstandig om een fijne werkplek te creëren. Dat betekent dus niet op de bank ploffen met je laptop op schoot, maar echt even de tijd nemen om een tijdelijke werkplek te creëren. Misschien heb je wel een kamer over waar je een tijdelijk bureau kunt realiseren? Of heb je een fijn plekje aan de keukentafel? Of lekker buiten op een mooie voorjaarsdag? Waar jouw werkplek ook is; zorg dat je prettig zit en goed kunt werken. Dat is natuurlijk het belangrijkst! 


Hoe probeer jij jouw normale routine te behouden in quarantaine?