Ma-vrij voor 16:00 besteld, dezelfde dag gratis verzonden

Journey Shirt doet niet mee aan Black Friday

23/11/20 


Wij doen niet mee aan Black Friday

 

Black Friday. Het is een term die je non-stop ziet en hoort om je heen deze tijd van het jaar. Op billboards, op radio en TV, all over the internet. Speciale aanbiedingen, extra korting, superlage prijzen. Met al die advertenties om je heen krijg je bijna het gevoel dat je iets misloopt als je er geen gebruik van maakt. Wij van Journey Shirt doen er in elk geval niet aan mee. Een bewuste keuze en we voelen ons er goed bij!

 

Waarom doen we niet mee aan Black Friday? Wij willen toch ook extra geld verdienen zo vlak voor de feestdagen, zou je denken? Jawel, maar zo simpel ligt het niet. Weet je wie de meeste massa’s trekken tijdens Black Friday? De grote bedrijven. En Amazon en Bol natuurlijk. Die kunnen superhoge kortingen aan bieden vanwege een grote voorraad aan producten en een nog groter marketingbudget. Daar kunnen kleine ondernemers zoals Journey Shirt niet mee concurreren. En dat willen we ook niet.

 

Duurzaam en tijdloos

 

Dat hele Black Friday concept staat ons eigenlijk ook gewoon een beetje tegen. Over consumptie, kopen om het kopen, steeds maar weer die aanbiedingen, daar staan wij niet voor als kwaliteitsmerk. Wij verkopen tijdloze overhemden en op deze manier willen we op een duurzame manier bijdragen aan onze branche. Uitverkoop vinden wij niet nodig. Geen nieuwe collectie ieder seizoen, maar mooie shirts die het hele jaar gezien mogen worden en lang meegaan. Hiermee zijn wij niet afhankelijk van het traditionele inkoopseizoen en varen wij onze eigen koers

 

Tegenactie

 

En dan is er nog iets. Door de coronacrisis is Black Friday natuurlijk ook geen oplossing voor de kleine ondernemer. Het is voor het midden- en kleinbedrijf al een behoorlijk pittig jaar geweest, en door dit soort acties worden ze compleet ondergesneeuwd door de grote spelers op de markt. Als je net als wij de diversiteit onder winkeliers graag wilt behouden, steun ze dan extra deze maand, en negeer de schreeuwerige advertenties van de big boys rond Black Friday. Wij willen graag het duurzaam en bewust winkelen aanmoedigen en hopen dat onze klanten daar in meegaan. In plaats van alle winst in eigen zak te steken, geven wij als tegenactie daarom 10% van onze omzet op Black Friday t/m 29 november aan Schone Kleren Campagne. Deze organisatie strijdt voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden en de positie van de arbeidsters in de wereldwijde kledingindustrie. 

 

We willen al onze klanten bij deze bedanken voor hun steun en aankopen dit jaar, en alvast heel fijne feestdagen wensen. Op naar een duurzaam 2021!