Ma-vrij voor 16:00 besteld, dezelfde dag gratis verzonden

Zakelijke kleding voor heren: onze tips 

Martje Boselie on 07/04/2020


Zakelijke kleding voor heren: onze tips 

Als het goed is ben je op onze webshop terecht gekomen voor een overhemd; de basis van een zakelijke outfit. Of je nu op kantoor werkt of juist vaak meetings hebt, zakelijke kleding is onmisbaar in je garderobe. In dit blog delen wij graag onze tips met je, hoe jij zelf een zakelijke outfit kunt samenstellen. Lees je mee? 


De basis 

De basis van een zakelijke outfit bestaat uit verschillende kleuren overhemden, nette jeans of pantalons, pullovers en blazers. Vul de basis items aan met neutrale riemen en schoenen voor een complete outfit. Wanneer je deze items in verschillende tinten in je kast hebt hangen, kun je eindeloze combinaties maken. Passend bij jouw stijl en draagcomfort, het belangrijkste is dat jij je prettig voelt in de zakelijke kleding. 


Combinatietips 

- Ons lichtblauwe knitted overhemd combineert perfect met een lichtgrijze jeans of pantalon. Draag je de outfit liever met een colbert of pullover? Kies dan voor een lichtgrijs of juist donkerblauw colbert. 

- Liever wat donkerdere kleuren? Combineer dan ons zwart knitted overhemd met een donkergrijze jeans of pantalon. 

Als pullover of colbert kun je hier kiezen voor een donkergrijze kleur, zo wordt de outfit niet te zwart. 

- Gebruik donkerblauw als basis. Donkerblauw is altijd goed, daarom kon een navy knitted overhemd niet ontbreken in onze collectie. Donkerblauw kan zowel mooi met lichte als donkere kleuren gecombineerd worden, je kunt hier dus alle kanten mee op. 


Accessoires & schoenen 

Zoals we hierboven al kort omschreven, zijn accessoires en schoenen nodig om de zakelijke outfit compleet te maken. Zorg altijd voor twee basiskleuren riemen en schoenen, bij voorkeur donkerblauw, zwart of antraciet. Zo kun je deze altijd combineren met verschillende outfits. Daarnaast zijn sokken ook een onderdeel van je outfit, ga je voor kleurrijke prints of effen? Die keus is aan jou. Maak de outfit compleet met een mooi horloge, dit staat iedere man. 


Wat is jouw favoriete combinatie?