Wat zijn de beste strijkvrije overhemden?

De beste strijkvrije overhemden zijn de overhemden die gemaakt zijn van duurzame materialen, maar wel het comfort en gemak hebben van de synthetische stoffen. Zo zijn er een aantal duurzame stoffen die dezelfde eigenschappen hebben, namelijk interlock katoen en jersey. Beide zijn gebreide stoffen met een natuurlijke stretch. Deze specifieke eigenschap zorgt ervoor dat de stof tijdens het dragen hersteld, waardoor je kunt genieten van strijkvrije overhemden, zonder direct in te leveren op het stukje duurzaamheid.

duurzame overhemden - Journey Shirt

Stoffen

Er zijn verschillende stoffen, elk met hun eigen voordelen. Kies je voor een hogere kwaliteit, dan kom je al snel uit bij katoen. Je kunt ook synthetische stoffen zoals polyester overwegen, maar deze zijn minder duurzaam. Daarom is het altijd beter om te kiezen voor een strijkvrij overhemd dat van natuurlijke materialen is gemaakt. Vaak wordt hier een strijkvrije coating op aangebracht, wat uiteindelijk zorgt voor optimaal draagcomfort.

duurzame overhemden - Journey Shirt
Wist je dat?

Strijkvrije overhemden kunnen over het algemeen langer meegaan dan gewone overhemden, omdat ze minder snel slijten.

duurzame overhemden - Journey Shirt

Strijkvrije coating

Als een strijkvrij overhemd geen synthetische stoffen bevat, biedt het dus natuurlijke stretch. Deze overhemden zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Echter, natuurlijke stoffen zijn doorgaans moeilijker te onderhouden dan synthetische. Om deze reden wordt er een strijkvrije coating over de stof aangebracht, zodat je kunt genieten van natuurlijke stoffen die toch gemakkelijk te onderhouden zijn. Een win-winsituatie.