Hoe onderhoud je een strijkvrij overhemd?

Na het wassen van jouw strijkvrije overhemd is het belangrijk om het overhemd goed uit te kloppen. Vervolgens hang je het overhemd op een hanger en sluit je alle knopen, inclusief de bovenste knoop. Dit is van belang, omdat de kraag dan mooi in vorm blijft. Na het drogen is het overhemd klaar om gedragen te worden.

onderhouden strijkvrij overhemd - Journey Shirt

Wassen

Het aantal graden waarmee je een overhemd wast, varieert natuurlijk afhankelijk van het materiaal. Daarom is het altijd belangrijk om het waslabel aan de binnenkant van jouw strijkvrije overhemd te raadplegen. Bij luxueuze natuurlijke stoffen is het bijvoorbeeld aan te raden om te wassen op 30 graden, omdat dit de kwaliteit van het strijkvrije overhemd langer behoudt. Hetzelfde geldt voor Journey Shirt; het wordt aanbevolen om het op 30 graden te wassen om slijtage en andere complicaties te voorkomen.

Strijkvrij overhemd - Journey Shirt

Uitkloppen

Het uitkloppen van een strijkvrij overhemd is een belangrijke stap in het onderhoud van het overhemd. Deze handeling is bedoeld om kreukels te verwijderen, waardoor de vorm en kwaliteit van het strijkvrije overhemd in optimale conditie blijft. Daarnaast bespaart het je veel tijd, omdat je na het drogen het overhemd direct kunt aantrekken zonder het nog te hoeven strijken.

onderhouden strijkvrij overhemd - Journey Shirt

Ophangen

Om een strijkvrij overhemd goed te onderhouden, is het essentieel om het aan een kledinghanger op te hangen. We merken nog steeds dat consumenten vaak de neiging hebben om overhemden plat neer te leggen tijdens het drogen, maar dit draagt zeker niet bij aan het verminderen van kreukels. Tijdens het ophangen is het essentieel dat alle knopen gesloten zijn, omdat dit het overhemd strakker maakt en het verwijderen van kreukels vereenvoudigt. Zorg er ook voor dat de bovenste knoop gesloten is, omdat dit helpt om de kraag mooi in vorm te houden.

Lichtblauw strijkvrij overhemd kopen - Journey Shirt

Dragen

Na het drogen van het overhemd is hij nu klaar om gedragen te worden. Heel af en toe kan het voorkomen dat het overhemd nog wat kreukels heeft. Dan kun je dit wellicht voorkomen door even met een stomer de kleine kreukels te verwijderen. Bij de strijkvrije overhemden van Journey Shirt zullen de kleine kreukels vaak al verdwijnen wanneer het overhemd gedragen wordt. Dus is de stomer hier overbodig.