Welke strijkvrije overhemden dragen voor werk?

De keuze van overhemden voor zakelijke gelegenheden is afhankelijk van de context. Hoewel we niet alle situaties kunnen behandelen, zullen we enkele kenmerken van overhemden noemen die geschikt zijn voor specifieke zakelijke settings.

Stof

In diverse branches zie je eigenlijk de formaliteit steeds meer afnemen. Dus het nieuwe chique is bijna casual chique. Als we naar de stof kijken, wordt er al snel gekozen voor comfort met een vleugje stijl. En dat is ook het mooie: je kunt er zowel netjes uitzien als comfortabele kleding dragen. Zo zijn er met de huidige technieken al comfortabele stretch overhemden, die perfect zijn voor zakelijke gelegenheden. Enkele voorbeelden van deze stoffen zijn jersey katoen, interlock katoen en katoen met elastaan.

Wist je dat?

In de zakelijke context wordt vaak blauw gebruikt vanwege de associaties met vertrouwen, professionaliteit en stabiliteit.

De kraag

Boorden zijn er in alle soorten en maten, maar als we kijken naar de zakelijke context, dan kun je het beste kiezen voor een Modern Kent- of widespread kraag. De Modern Kent-kraag is een hoge kraag die met de punten wat minder breed is en perfect is voor het dragen van een stropdas. Daarnaast hebben we de widespread, die wat wijder valt dan de Modern Kent en hedendaags ook perfect is voor zakelijke gelegenheden. Deze kan prima gedragen worden onder een colbert of pullover. Zie voorbeelden.

Kleuren

Om in de zakelijke context te blijven, pakken we de volgende kleuren erbij: wit, blauw en zwart. Als je een bepaalde indruk wilt maken in een specifieke gelegenheid, zullen we je nu wat meer vertellen over de kleurenpsychologie. Wit staat voor zuiverheid en kan een frisse uitstraling geven. Perfect voor bijvoorbeeld de maandag op kantoor, wanneer je de week goed en fris wilt beginnen. Blauw staat voor betrouwbaarheid en vertrouwen, een goede kleur voor wanneer je een deal moet sluiten of een nieuwe samenwerking wilt aangaan. Tot slot staat de kleur zwart voor formele kracht en autoriteit. Het is een geschikte kleur waarbij jouw leiderschap wordt gevraagd en jij het voortouw dient te nemen. Draag echter niet helemaal zwart, want dit kan ook afstandelijk overkomen.