Hoe draag je een overhemd casual?

De makkelijkste manier om een overhemd casual te dragen is door de mouwen op te stropen en het overhemd uit de broek te dragen. Daarnaast zijn stofcombinaties, kleuren en de juiste kraag van belang. In dit blog gaan we hier verder op in.

Strijkvrije overhemden

Stofcombinaties

Of je nou voor een zomerlook of winterlook gaat, de stofcombinaties zijn van essentieel belang voor de juiste uitstraling. Wanneer je voor casual gaat, maar toch een overhemd wilt dragen, wissel dan af met stofcombinaties. In de zomer is een katoenen overhemd perfect met een linnen broek en in de winter kun je juist kiezen voor een spijkerbroek.

duurzame overhemden - Journey Shirt
Wist je dat?

Het dragen van een overhemd uit de broek begon als een informele stijlkeuze in de jaren 1960 en 1970, populair onder jongere generaties die zich wilden onderscheiden van de formelere mode van hun ouders.

Gebruik de kortingscode: member20
Groen strijkvrij overhemd - Journey Shirt

Kleuren

Basiskleuren worden vaak geassocieerd met formele looks. Voor een casual look mag je echter best wat meer kleur toevoegen aan jouw outfit. Denk bijvoorbeeld aan olijfgroen. Heb je toch liever een wit of lichtblauw overhemd? Onthoud dan het bovenstaande advies en gebruik verschillende stofcombinaties.

Strijkvrije overhemden

De kraag

De keuze van de kraag zegt eigenlijk heel veel over de outfit. Voor een casual outfit werd vaak gekozen voor een button-down kraag, dit is de kraag met twee knoopjes waarbij de kraag vastzit. Dit is nog steeds een goede optie voor de casual look. Tegenwoordig is de widespread kraag ook een uitstekende keuze. Deze werd oorspronkelijk gedragen wanneer een stropdas overbodig was, maar nu we tegenwoordig amper stropdassen dragen, is deze kraag steeds vaker terug te vinden. Ook Journey Shirt heeft voor deze kraag gekozen. Ontdek de collectie hieronder.